Hur deklarerar man handel med kryptovalutor?

Att deklarera när man handlat med kryptovalutor kan upplevas som väldigt krångligt. Detta för att du måste ta upp varje köp, byte och försäljning av kryptovaluta i din deklaration. 

Det medför att det fort kan bli väldigt många transaktioner som ska deklareras.

Läs på Skatteverkets hemsida om hur kryptovalutor ska deklareras.

Men som tur är så finns det hjälpmedel för detta.

Koinly är en webbaserad tjänst som kan hjälpa dig att deklarera din handel med kryptovalutor. Tjänsten använder sig av avancerade algoritmer för att automatiskt importera och kategorisera dina kryptotransaktioner från olika handelsplattformar och wallets, vilket sparar dig mycket tid och möda.

För att använda Koinly för att deklarera din kryptohandel behöver du först skapa ett konto på deras webbplats och sedan koppla samman dina handelskonton och wallets med tjänsten. Koinly stöder integration med många av de största handelsplattformarna för kryptovalutor, inklusive Coinbase, Binance, Kraken, Bitfinex och många fler.

När dina konton är kopplade till Koinly kommer tjänsten att automatiskt importera dina transaktionshistorik från varje konto och kategorisera dem efter typ av transaktion, t.ex. köp, försäljning, utbyte eller överföring. Koinly använder sedan denna information för att beräkna din skattepliktiga vinst eller förlust på varje transaktion.

När du är redo att deklarera din kryptohandel kan du generera en rapport från Koinly som visar din totala skattepliktiga vinst eller förlust under året. Rapporten kommer att innehålla en sammanfattning av varje transaktion du har gjort, inklusive dess skattepliktiga status och den specifika kryptovalutan som användes i transaktionen.

Koinly erbjuder också en mängd olika rapportalternativ, inklusive en detaljerad vinst- och förlustrapport som kan hjälpa dig att förstå exakt hur mycket du tjänade eller förlorade på varje transaktion. Tjänsten erbjuder också en integrerad funktion för att generera skattedeklarationer, vilket kan spara dig mycket tid och krångel när det är dags att skicka in din deklaration till Skatteverket.

Sammanfattningsvis kan Koinly vara en mycket användbar tjänst för de som handlar med kryptovalutor och vill deklarera sina transaktioner korrekt och effektivt. Genom att använda avancerade algoritmer och integrationer med flera handelsplattformar och wallets kan Koinly automatiskt importera och kategorisera dina transaktioner, vilket sparar tid och minskar risken för mänskliga fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *